Tandarts & Specialisten Centrum Blaak (TSCB)
Algemene & Cosmetische Tandheelkunde; Parodontologie, Implantologie, Orthodontie, Endodontie & Gnathologie
Groenendaal 229
3011 ZW Rotterdam
010 414 03 41
NL - ENG
010 414 03 41
Online afspraak maken

Online afspraak maken

U kunt in één klik online een controle afspraak maken.

Nieuwe patiënt

Nieuwe patiënt

Aanmelden als nieuwe patiënt? Inschrijven kan via ons formulier.

Behandelingen

TSCB biedt state of the art behandeling opties door zeer ervaren tandheelkundige professionals, die een compleet scala aan behandelingen op het hoogste niveau aan patiënten uit heel Europa.

Wij zijn gespecialiseerd in lifestyle tandheelkunde, dat je glimlach, zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde en het algemeen welzijn zal verbeteren. De Praktijk heeft een bijzondere belangstelling voor cosmetica en restauratieve tandheelkunde en heeft een jarenlange ervaring op deze gebieden. Behandeling opties worden toegelicht met de grootst mogelijke duidelijkheid en ontworpen om te helpen de keuze die voor u geschikt is. Wij verwelkomen u graag aan de praktijk en hopen dat uw relatie met ons is een gelukkige lach wordt!

Hieronder is een samenvatting van tandheelkundige behandelingen beschikbaar op onze clininc:

Ontspanning diensten voor nerveuze patiënten

Angst voor de tandheelkundige ingreep is altijd een belangrijke factor in het houden van veel patiënten die behandeling nodig weg van de tandarts geweest.

Controle

Jaarlijks gaat u voor een preventieve controle naar de tandarts. Tijdens deze controle wordt uw gebit door de tandarts gecontroleerd op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Daarnaast kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt om uw gebit beter te kunnen bestuderen, dat tandsteen wordt verwijderd en uw tanden gepolijst worden. Mocht tijdens het consult gaatjes en/of andere afwijkingen worden ontdekt, dan zal de tandarts een nieuwe afspraak laten inplannen om dit te herstellen. Eventueel kan hij u doorverwijzen naar een collega tandarts of specialist.

Effect van de preventieve controle

Met een periodiek uitgevoerde preventieve controle stelt de tandarts ziekteprocessen, afwijkingen of ontwikkelingsstoornissen aan tanden en kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel vast. Tijdens de controle bepaalt de tandarts of er noodzaak is om tot behandeling over te gaan, het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren) of eventueel te verwijzen naar een collega tandarts met specifieke vaardigheden, orthodontist of kaakchirurg of mondhygiënist. Ook adviseert de tandarts, mondhygiënist of preventie-assistente u op het gebied van preventie. Door regelmatige controles voorkomt u onnodige schade.

Alternatieven voor een periodieke controle

Bezoek bij klachten: U kunt ervoor kiezen om de tandarts alleen bij klachten of onregelmatig te bezoeken. Dit is echter niet aan te raden, omdat veel ziekteprocessen, zoals tandbederf en parodontitis langdurig klachtenvrij kunnen verlopen, maar wel steeds meer schade kunnen veroorzaken én zelfs een verhoogde kans op het verlies van tanden of kiezen. Uw tandarts adviseert welke termijn tussen de periodieke controles het meest geschikt is voor uw persoonlijke situatie.

Preventieve tandheelkunde is het belangrijkste onderdeel van de moderne tandheelkunde. Hieronder zijn enkele van de Preventieve tandheelkundige behandelingen die wij aanbieden in onze Clininc.

 • Basic mondhygiëne bezoek
 • Geavanceerde hygiëne waaronder het verwijderen van vlekken met Air flow (Sparkle polish)
 • Deep Schalen / Gum behandeling onder lokale anesthesie
 • Fissuurverzegeling

Restorative behandeling

Als u een afgebroken tand heeft zijn er een aantal manieren waarop we kunnen helpen om dit probleem op te lossen. Het is essentieel om u uw tandarts te bezoeken zo snel mogelijk om verdere schade en mogelijk pijn te voorkomen.

Hieronder zijn enkele van de restauratieve tandheelkundige behandelingen die wij aanbieden:

 • Gebroken of afgebroken tand behandelingen
 • Wortelkanaalbehandeling
 • White Inlay, Onlay en fineer
 • Kronen

Ontbrekende tand

Ontbrekende permanente tanden niet alleen resulteren in Drift & dan uitbarsting, maar ook kan pijnlijk . Het heeft niet meer om je af te schrikken van het tonen van je glimlach tijdens het wandelen door de straten van Rotterdam. Er zijn verschillende opties van ontbrekende tanden te vervangen inclusief Implant, Brug en anderen zoals hieronder vermeld. Maak dan een afspraak met ons en vraag om advies, om u uw mooie glimlach terug te krijgen!

 • Ontbrekende tand vervanging ( behandelingen )
 • Implantaten
 • Bruggen
 • Kunstgebitten
 • Orthodontie

Cosmetische Tandheelkunde

Tandheelkunde is niet langer alleen een zaak van het vullen en trekken van tanden zoals het was voor vele jaren terug. Cosmetische behandelingen kunnen worden gebruikt om te verlichten, rechtzetten, opnieuw vorm te geven en te herstellen tanden en verbeteren van hun uiterlijk. Cosmetische behandelingen omvatten facings, kronen, bruggen, tand gekleurde vullingen, implantaten en tanden bleken. Ontdek meer over onze cosmetische tandheelkunde in onze clininc hieronder:

 • Het fineer
 • het bleken van tanden
 • tooth gekleurde restauraties
 • smile make over
 • richten overvolle tanden ( Invisalign )

Implantaten

Tandheelkundig implantaat is een titanium metalen staaf geplaatst in het kaakbot en gebruikt om een of meer kunstgebit ondersteunen . De term tandheelkundig implantaat verwijst naar zowel de kunstmatige tand ( kroon & landhoofd ) en de ondersteunende staf .

Implantaten zijn gevestigd , beproefde en geteste behandelingen. Meer dan 95 procent van de moderne implantaten gaan nog vele jaren met de juiste zorg mee.

 • Botafwijkingen na extractie
 • Ridge behoud
 • Onmiddellijke implantaten
 • Implant tijdelijke
 • Implant kroon opties
 • Implant met bar
 • Sinus lift
 • Implant onderhoud

Overleg & Specialist tandheelkunde

Gratis 15 – minuten consulten voor specialistische / uitgebreide tandheelkundige behandeling zal worden gegeven aan de nieuwe patiënten om hun kennis over hun mondgezondheid te verbeteren.

Moeten patiënten ervoor kiezen om verder mondeling onderzoek te ondergaan, een volledige full – mond onderzoek zal worden uitgevoerd, met inbegrip van röntgenfoto’s , foto’s, studie ontwerpt zodat de mogelijke behandelingen kan een besproken en een behandelplan kan in het beste belang van de patiënt worden opgesteld.

Complementaire consulten voor specialistische / uitgebreide tandheelkundige behandeling zal continu worden gegeven aan onze geregistreerde patiënten om hun begrip en kennis over hun mondgezondheid en status en de mogelijke verbetering zij kunnen lopen op basis van hun specifieke Tretament behoeften.

Na het bepalen van de aard , componenten en fasen van het multidisciplinaire werk het behandelplan zal worden voorgelegd aan collega’s en aan gespecialiseerde deskundigen toegewezen.