Tandarts & Specialisten Centrum Blaak (TSCB)
Algemene & Cosmetische Tandheelkunde; Parodontologie, Implantologie, Orthodontie, Endodontie & Gnathologie
Groenendaal 229
3011 ZW Rotterdam
010 414 03 41
NL - ENG
010 414 03 41
Online afspraak maken

Online afspraak maken

U kunt in één klik online een controle afspraak maken.

Nieuwe patiënt

Nieuwe patiënt

Aanmelden als nieuwe patiënt? Inschrijven kan via ons formulier.

Tanden bleken

Screen-Shot-2015-09-25-at-09.44.00-721x1024

Tanden Bleken

Bijna alles wat u dagelijks eet en drinkt geeft verkleuringen aan uw tanden. Er zit echter wel onderscheid in voedingswaren die slecht zijn voor de gezondheid van uw gebit en zaken die uw tanden verkleuren. Omtrent zaken die slecht zijn voor de gezondheid van uw gebit kunt u denken aan voedingswaren die veel suikers of zuren bevatten en het tandglazuur zacht maken. Zaken die uw gebit kunnen verkleuren zijn onder andere: sigaretten, koffie, thee, rode wijn. U kunt dus eigenlijk stellen: alles wat uw witte lakens zou Kenny bevlekken doet hetzelfde met uw tanden.

Verkleuringen op gebitselementen kunnen op drie manieren worden ingedeeld: extrinsiek, intrinsiek of genetisch. Extrinsieke verkleuringen doen zich voor aan het gebitsoppervlak. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in de microscheurtjes in uw tandglazuur, maar ook diep binnenin uw dentine (de laag weefsel onder het tandglazuur). Met bleektandpasta’s en mondspoelmiddelen kunt u de extrinsieke verkleuringen gedeeltelijk wegkrijgen. Maar alleen met behulp van een echte bleekbehandeling kunt u hardnekkige extrinsieke verkleuringen en de intrinsieke verkleuringen aanpakken. Deze verkleuringen treden op bij beschadiging van uw tandglazuur die veroorzaakt worden door voedingswaren hoog in suikers en zuren. Deze tasten het glazuur aan waardoor producten die de verkleuringen veroorzaken makkelijk binnendringen tot het binnenste gedeelte van uw tanden.

Waarom kiezen voor professioneel bleken?

Goed overleg met uw tandarts is de beste manier om de bleekresultaten te krijgen die u graag wilt. Uw tandarts weet alles over uw mondgezondheid en kan u adviseren welke methode voor u de beste resultaten oplevert, binnen een tijdsperiode die voor u werkt. Uw tandarts kan u ook uitleggen hoe het bleekproces verloopt, kan uw vooruitgang bewaken en kan inspelen op eventuele overgevoeligheid die zich tijdens de behandeling voordoet Uw gezondheid staat immers altijd voorop.

Hoe werken bleekbehandelingen?

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De actieve bestanddelen van Opalescence-gels werking van binnenuit. Ze dringen binnen in uw tanden en kiezen en breken de verkleurde moleculen af die zich diep in uw tand of kies bevinden. Zo worden verkleuringen verwijderd en wordt uw glimlach witter.

Opalescence-producten hebben een optimale combinatie van kaliumnitraat en fluoride. Uit onderzoek is gebleken dat door de combinatie van kaliumnitraat en fluoride het aantal gaatjes vermindert, de gevoeligheid afneemt, er sterker glazuur ontstaat, mits uw gebit in optimale conditie is wanneer u aan uw behandeling begint. Daarnaast verbeterd de combinatie van de werkende stoffen ook de algemene gezondheidstoestand van het gebit.. Hierdoor bieden wij als tandarts Opalescence aan voor het verkrijgen van een wit gebit op een verantwoorde manier.

De bleekbehandelingen van Opalescence zijn een veilige en comfortabele manier om een helderwitte glimlach te krijgen. De resultaten en de behandelduur zijn afhankelijk van de verkleuring van uw gebit en van hoe wit uw gebit moet worden. Kronen, bruggen, vullingen en veneers bleken niet mee. Uw tandarts kan u helpen bij het kiezen van de professionele behandelmethode die het best past bij uw behoeften. Bleekbehandelingen zijn wettelijk alleen toegestaan boven de 18 jaar.

Bleken-before-300x150 (1)Bleken-after-300x150 (1)

Hoe lang blijven mijn tanden wit?

De resultaten van bleekbehandelingen zijn heel stabiel, zo houdt u tot lang na afloop van de behandeling nog een prachtige glimlach. Er zijn echter een aantal factoren waardoor uw gebit minder kan gaan stralen. Als gevolg van genetische aanleg, voedingspatroon, leeftijd, sommige geneesmiddelen (zoals tetracycline) en bepaalde gewoonten (zoals roken) kan de tijd dat het bleekresultaat aanhoudt variëren. Gelukkig zijn er snelle en gemakkelijke nabehandelingen mogelijk, waardoor u uw helderwitte glimlach snel weer kunt laten terugkeren en bijhouden.

Bron: www.Opalescence.com

Join the discussion...

Your email address will not be published. Required fields are marked *